Nieuws/Binnenland
1546995920
Binnenland

Bussen met toeristen afgezet bij afgelaste kerstmarkt in Dordrecht

De Kerstmarkt in Dordrecht (archiefbeeld).

De Kerstmarkt in Dordrecht (archiefbeeld).

Dordrecht - De Dordtse Kerstmarkt is afgelast omdat er veel regen en harde wind werd verwacht en men vreesde voor de veiligheid van de bezoekers. Maar dat nieuws heeft lang niet iedereen bereikt. Zaterdag worden toch busladingen uit België, Frankrijk en Duitsland vol kerstmarktfans afgezet in Dordrecht.

De Kerstmarkt in Dordrecht (archiefbeeld).

De Kerstmarkt in Dordrecht (archiefbeeld).

Er zijn rond de vijftig busbedrijven afgebeld, vertelt Gerben Baaij van Dordrecht Marketing aan RTV Rijnmond. Maar volgens Baaij heeft de organisatie niet alle buitenlandse busondernemingen op de hoogte kunnen stellen, omdat er geen gegevens bekend waren.

Teleurgestelde bezoekers druipen af naar andere kerstmarkten in het land. Een groepje Duitse kerstmarkttoeristen heeft de tocht maar vervolgd richting de kerstmarkt in Leiden.

Kerstfans houden de moed erin

Anderen proberen er in het Dordtse toch maar het beste van te maken en gaan „shoppen en plezier maken”, zegt een groepje dames uit België. Zij hopen erop dat er nog een paar kraampjes geopend zullen zijn. „We komen de dag wel door hoor”, zegt een andere bezoeker die vol goede moed het centrum van Dordrecht betreedt.

Kraampjes omgewaaid

De organisatie van de kerstmarkt belsoot vrijdag de tweede dag van de markt af te gelasten, omdat er regen en windstoten van maximaal windkracht 8 werden voorspeld. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn, volgens Baaij, een aantal kraampjes omgewaaid. Ook zouden er kabels van een geluidsinstallatie naar beneden zijn gekomen.