Nieuws
15473
Nieuws

Drake deelt eindelijk nummer met Aaliyah

VIDEO - Drake heeft een nummer opgenomen waarop de vocalen van de overleden zangeres Aaliyah te horen zijn. De track is eindelijk opgedoken.

In 2012 liet de Canadese rapper en zanger al hints vallen dat hij bezig was met een project om onuitgebrachte muziek van Aaliyah uit te brengen. Destijds liet hij een teaser horen van Enough Said, waar de overleden zangeres al teksten voor had ingezongen. Haar familie gaf echter geen toestemming om de nummers uit te brengen.

Nu is een ander nummer uit het project gedeeld, Drake deelde de audio van Talk Is Cheap online. Ook hiervoor gebruikte hij eerder opgenomen teksten van Aaliyah, die in 2001 omkwam bij een vliegtuigongeluk. Drake is zelf ook te horen in het nummer.

Toch ontkent de familie van Aaliyah dat er een album wordt uitgebracht in naam van de zangeres. „Er is geen officieel album dat wordt uitgebracht met de toestemming van de familie Haughton”, verklaart haar broer Rashad Haughton. Ook producer Timbaland liet weten niet blij te zijn met het project omdat hij niet betrokken is. „Als Drake dat wil doen, dan moet het met mij, hem en Missy Elliott zijn.”