Nieuws/Buitenland
15486
Buitenland

Jihadist die in Aleppo blijft wordt gedood

Verwoesting in Aleppo.

Verwoesting in Aleppo.

MOSKOU - Jihadisten die achterblijven in Aleppo worden geëlimineerd. Deze waarschuwing deed dinsdag de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov.

Verwoesting in Aleppo.

Verwoesting in Aleppo.

Lavrov gaat er volgens persbureau Sputnik vanuit dat Moskou en Washington te zijner tijd toch nog afspraken kunnen maken over het vertrek van belegerde jihadisten uit het oosten van de Syrische stad. Maar op dit moment zijn er geen serieuze gesprekken met de VS over Aleppo, klaagde het Kremlin.

Regelingen om de bevolking die er ook ingesloten zit te helpen met een wapenstilstand, zijn tot dusverre mislukt. De rebellen en jihadisten in het omsingelde stadsdeel frustreren volgens Rusland de pogingen een bestand te regelen.

Het Kremlin heeft dinsdag ook zijn ongenoegen geuit over het gebrek aan reacties uit de internationale gemeenschap op de aanval op een Russisch veldhospitaal in Aleppo. Daarbij is aan het begin van de week een Russische medische hulpverleenster gedood. Volgens Rusland is het ziekenhuis bestookt door rebellen die worden gesteund door Londen, Parijs en Washington.