Nieuws/Buitenland
1548606268
Buitenland

Tienerfestival in België stilgelegd: 22 meisjes onwel, mogelijk sprake van ’needle spiking’

Hasselt - Het Hasseltse tienerfestival We R Young in België is woensdag rond 18.00 uur stilgelegd, nadat 22 meisjes onwel waren geworden. Mogelijk is er opnieuw sprake van ’needle spiking’.

Om 17.00 uur voelde het eerste meisje zich ziek en meldde zich bij de verpleegpost. „Ze vertelde er dat ze een prik zou gevoeld hebben”, zegt Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA). „Al snel bleken vijftien personen, allemaal meisjes, mogelijk te maken hebben gehad met needle spiking. We hebben meteen ons noodinterventieplan opgestart en zijn in overleg gegaan met de ordediensten om het festival meteen te beëindigen. Dat is even voor 18.00 uur gebeurd, waarna het hele terrein ontruimd is.”

Ambulance

„De mensen die zich onwel voelden, zijn voorlopig op het terrein verzorgd. Daar zal bekeken worden door artsen of een verdere behandeling in het ziekenhuis nodig is. Intussen zijn ook de gerechtelijke instanties op het terrein om te bekijken hoe een en ander gebeurd kan zijn. Maar voorlopig is er geen spoor van mogelijke schuldigen. Uiteindelijk hebben 22 kinderen zich gemeld bij de eerstehulppost omdat ze onwel waren. Vier daarvan zijn per ambulance afgevoerd naar het Jessa Ziekenhuis. Twee kinderen werden door hun ouders naar de spoeddienst gereden.”

„Bij de meeste kinderen is hyperventilatie vastgesteld. Zij werden verzorgd op het terrein. Bij één meisje zou effectief een prikwonde vastgesteld zijn, maar het onderzoek loopt verder. Ook in het ziekenhuis worden de nodige testen uitgevoerd.”

Voor heel wat ouders kwam er een verrassend telefoontje van hun kinderen die plots twee uur vroeger dan het geplande einduur van 20.00 uur moesten opgehaald worden. In de buurt werd het dan ook behoorlijk druk door passerende voertuigen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop