Nieuws/Buitenland
1549207
Buitenland

Trump wil immigranten uit hele wereld

WASHINGTON - Donald Trump wil naar eigen zeggen dat zijn land immigranten aantrekt uit landen over de hele wereld. „Ik wil dat ze overal vandaan komen”, benadrukte de Amerikaanse president, die is verwikkeld in een politieke rel omdat hij zich neerbuigend zou hebben uitgelaten over Afrikaanse landen en Haïti.

De vermeende opmerking van de president over „shithole countries” (achterlijke landen) leidt in de VS al dagen tot gesteggel. De Democratische senator Dick Durbin beweert dat Trump het woord „shithole” herhaaldelijk gebruikte tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis. Trump verwijt hem een „totaal verkeerde voorstelling” te hebben gegeven van uitspraken die zijn gedaan tijdens de vergadering.

Minister Kirstjen Nielsen (Binnenlandse Veiligheid) kreeg dinsdag vragen over de bijeenkomst, waarbij ze aanwezig was. Ze verklaarde tegenover een Senaatscommissie dat sprake was van een verhitte discussie waarbij meerdere mensen krachttermen gebruikten, maar zei „dat woord” niet gehoord te hebben.