Nieuws/Buitenland
1549683767
Buitenland

Duits meisje (15) dood aangetroffen achter supermarkt, schoolgenoten aangehouden

Salzgitter - De Duitse politie heeft donderdag het lichaam van een vermist tienermeisje aangetroffen achter een supermarkt in de Duitse stad Salzgitter. De 15-jarige werd sinds zondag vermist. Vermoedelijk is ze door twee schoolgenoten om het leven gebracht.

De Duitse krant Bild meldt dat het meisje sinds zondag was verdwenen. Buurtgenoten hadden haar voor het laatst gezien in de omgeving van haar school. Een grote zoektactie werd door de politie opgezet, waarbij drones de omgeving verkenden.

Uiteindelijk werd het lichaam van de 15-jarige Anastasia achter een supermarkt ontdekt door een warmtecamera. Ze is door verstikking om het leven gekomen.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Smoesje

Een jongen van 14 is door de politie gearresteerd op verdenking van moord. De tweede dader, een 13-jarige jongen, is naar een gesloten instelling gebracht. Hij is nog te jong om opgepakt te worden. Volgens de Duitse wet ben je pas strafrechtelijk aansprakelijk als je ouder dan 14 jaar bent.

In eerste instantie leek een derde tiener bij de tragische gebeurtenis betrokken, maar hij was alleen een getuige. De politie heeft hem inmiddels vrijgelaten.

De verdachten kenden het meisje. Ze zaten bij elkaar op school en woonden in dezelfde wijk. Het schijnt dat de drie een ’vijandige relatie’ met elkaar hadden, aldus de politie. Agenten vermoeden dat Anastasia met een smoesje naar de plaats delict is gelokt. Het meisje zou niet verwacht hebben dat de jongens gewelddadig zouden worden.