Nieuws/Binnenland
1551554
Binnenland

Verzekeraar ouders Tristan niet aansprakelijk

DEN HAAG - De verzekeraar van de ouders van Tristan van der V., de jongeman die in 2011 dood en verderf zaaide in het winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn, hoeft niet op te draaien voor vorderingen van slachtoffers en nabestaanden. De jonge schutter viel niet onder de aansprakelijkheidsverzekering die zijn ouders hadden.

De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door een groep slachtoffers. De groep had eerder de ouders medeverantwoordelijk en aansprakelijk proberen te stellen voor het bloedbad, waarbij Tristan vijf mensen doodschoot en zeventien verwondde. Hij pleegde daarna zelfmoord.

Ouders niet aansprakelijk

In juni besloot de rechtbank al dat zijn ouders geen verwijt kan worden gemaakt en dat zij niet aansprakelijk zijn voor de gevolgen. Zij waren niet op de hoogte van de plannen van hun 24-jarige zoon. Er bestond toen nog wel een vermoeden dat de dader onder de verzekering van de ouders viel. De verzekeringsmaatschappij heeft dat kunnen weerleggen, aldus de rechtbank.