Nieuws/Buitenland
1552445934
Buitenland

Koningin Elizabeth heeft nacht in ziekenhuis doorgebracht

LONDEN - Koningin Elizabeth heeft de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis doorgebracht, melden bronnen rond Buckingham Palace. Donderdag ging het beter met de 95-jarige koningin en kon ze weer naar huis, waar ze „lichte taken” heeft volbracht.

Wat er met Elizabeth aan de hand is, is niet bekendgemaakt. Haar ziekenhuisopname was niet gerelateerd aan het coronavirus.

De koningin werd opgenomen in het King Edward VII-ziekenhuis in Londen, waar ook de Britse prins Philip eerder dit jaar gedurende vier weken werd behandeld. Artsen deden een aantal onderzoeken bij Elizabeth, nadat deskundigen haar eerder al hadden geadviseerd om „enkele dagen rust te nemen.” Daarom werd een gepland bezoek aan Noord-Ierland deze week ook afgeblazen.

De afgelopen weken had koningin Elizabeth een druk programma, dinsdagavond organiseerde ze nog een receptie voor internationale investeerders, onder wie ook miljardair Bill Gates en vooraanstaande Britse ministers. Daar was ze samen met haar oudste zoon prins Charles (72) en kleinzoon prins William (39) te zien in gesprek met meerdere gasten.

In 2022 viert de koningin het platina regeringsjubileum, ze zit dan zeventig jaar op de troon.