Nieuws/Binnenland
1555707169
Binnenland

Dierenambulance verhaalt met plezier over voorval

Vervaarlijke ’leguaan’ laat Alkmaar schrikken

ALKMAAR - Een gigantische varaan heeft bewoners van Alkmaar de stuipen op het lijf gejaagd. De Dierenambulance verkneukelt zich op sociale media over de melding die vandaag binnenkwam.

Bewoners waren ongerust: een grote ’leguaan’ lag ergens in een tuin, zo werd doorgegeven. Het dier zou enkele dagen doodstil op een houten stronk hebben gelegen. „De buurtbewoners waren bezorgd”, aldus de dierenambulance.

„De melding klopte, er zat inderdaad een leguaan-achtig beest in de voortuin. Het bleek te gaan om een varaan”, schrijft men op Facebook. Iemand van de dierenpolitie ging op het dier af. Politieagent Iris kwam stapje voor stapje dichterbij. „De grote hagedis bleef doodstil zitten.” Iris sloop weer dichterbij. En na ’enige inspectie’ bleek dat de zenuwen van zowel buurtbewoners als dierenredders niet nodig waren geweest: het ging om een opgezet exemplaar.

Eind goed, al goed, aldus de dierenambulance, waar overduidelijk wordt gegniffeld om het verhaal van vrijwilliger Anita en dierenpolitieagente Iris.