Nieuws/Binnenland
1556241033
Binnenland

Vrouw Tob Cohen gearresteerd

NAIROBI - Sarah Wairimu, de vrouw van de in Kenia spoorloos verdwenen Nederlandse oud-topman van Philips Tob Cohen, is woensdag gearresteerd. Media in het land melden het nieuws en bronnen bevestigen het aan De Telegraaf.

De Afrikaanse echtgenote van de Nederlandse ondernemer is in de boeien geslagen op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Cohen, met wie ze in een vechtscheiding lag.

Politie kwam vroeg in de avond aan de deur bij Wairimu in de wijk Kitisuru en arresteerde haar. Ze werd meteen overgebracht naar het hoofdbureau van de landelijke recherche in hoofdstad Nairobi aan de Kiambu-straat, waar ze is gedetineerd.

De politie heeft benadrukt dat er nog geen concrete aanwijzing is dat Cohen is vermoord en dat zijn Keniaanse echtgenote daar de hand in heeft gehad. ,,Maar er is tegelijkertijd ook geen bewijs dat hij niet is doodgemaakt”, voegde hij er ietwat cryptisch aan toe.

Eerder ontkende de Keniaanse nog tegenover De Telegraaf dat ze iets wist van de vermissing, medio juli. Sinds die tijd is geen teken meer vernomen van Cohen.

’Ze liegt’

Gabrie van Straten, de zus van de ondernemer, vertelt aan De Telegraaf dat ze woensdagavond door de Amsterdamse politie is ingelicht over de aanhouding. Ze zegt overdonderd te zijn door het nieuws. ,,We weten vooralsnog niet meer dan dat ze gearresteerd is.”

Van Straten liet eerder al weten niets te geloven van het verhaal van de echtgenote van haar broer. Zij deed het verhaal van zijn Afrikaanse vrouw af als ’een poging de uitstekende reputatie van haar broer te belasteren’. „Deze vrouw liegt”, vertelde ze eerder.

Het is onduidelijk wanneer Wairimu moet voorkomen. De telefoon van Wairimu wordt woensdagavond niet opgenomen.