Nieuws/Binnenland
1556396
Binnenland

Gemeente: we hebben geadviseerd om te stoppen

Bladblazer blaast ondanks storm blaadjes trouw bij elkaar

UTRECHT - UPDATE 14.25 uur - Terwijl er vanochtend een zware storm over ons land raasde, was er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug inderdaad een bladblazer aan het werk. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente. „De werkzaamheden zijn een onderdeel van onze bladactie”, vertelt de vrouw.

De westerstorm gaat los over Nederland, maar dat liet de bladblazer duidelijk niet van de wijs brengen. Fred den Hertog zag het gebeuren en wist niet wat hij zag. „Niet te geloven. Staat een kerel met een bladblazer voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug blad uit de gemeentetuinen te blazen”, twitterde hij.

Omdat niet iedereen het wilde geloven, plaatste hij een foto van ’het bewijs’.

De gemeente huurt een aannemersbedrijf in voor het opruimen van de bladeren. In drie rondes gaan de bladblazers verspreid over een periode dat het blad valt, de straat op. „Het ging om een restant bladeren, waar de bladblazers door sneeuwval vorige maand niet eerder aan toegekomen waren. Ze hadden zelf bedacht om vandaag op pad te gaan”, aldus de woordvoerster van de gemeente. Volgens haar heeft de gemeente vanochtend het aannemersbedrijf het advies gegeven om te stoppen met bladblazen.

De actie loopt in alle dorpen die onder de gemeente Utrechtse Heuvelrug vallen. Hoeveel bladblazers er vanochtend in totaal op pad waren, zegt de woordvoerster niet te weten.