Nieuws/Binnenland
1557437
Binnenland

Storm blaast historische stadionmuur Go Ahead Eagles omver

DEVENTER - Een groot gedeelte van de stadionmuur van Jupiler League-club Go Ahead Eagles uit Deventer is omgewaaid. Het historisch stuk muur uit de jaren 30 ligt in stukken over de Vetkampstraat.

De club wil zo snel mogelijk weer de muur opbouwen. Het nog niet gerenoveerde stuk waaide aan het eind van deze ochtend om bij de storm die over ons land waaide.

„We hebben vervolgens als eerste een stuk muur van anderhalve meter verwijderd dat nog overeind stond. Om de veiligheid te waarborgen moest dat stuk ook weg. Vervolgens hebben we de stenen op de weg zo snel mogelijk weggehaald zodat het verkeer in ieder geval geen hinder heeft van de omgewaaide muur”, zegt Wouter Rutgers namens de Eagles tegen De Stentor.

Hij vervolgt: „Het is nog afwachten wat het kostenplaatje zal zijn. Maar wij gaan er alles aan doen om de muur zo snel mogelijk te herstellen.”

Ook FC Den Bosch en Heracles Almelo hebben te kampen met stormproblemen. Bij de Brabanders is er schade aan het dak van een tribune, terwijl bij het stadion in Almelo wat dakzeilen de storm niet overleefden.