Nieuws/Binnenland
1557705413
Binnenland

Dode vrouw gevonden in woning in Den Haag, man (26) aangehouden

De omgeving van de woning is afgezet.

De omgeving van de woning is afgezet.

DEN HAAG - Een 26-jarige man uit Zoetermeer is opgepakt na de vondst van een dode vrouw in een woning aan de Wognumstraat in Den Haag. Het lichaam werd gevonden in een huis dat op naam staat van een 35-jarige vrouw die vermist wordt.

De omgeving van de woning is afgezet.

De omgeving van de woning is afgezet.

Een deel van de Wognumstraat in de wijk Leyenburg was zondag afgezet met zwarte hekken. Bij de ingang van een van de portieken staat een tent van de politie. Forensische rechercheurs in witte pakken lopen in en uit de portiekwoning.

De Haagse politie kan niet zeggen of het lichaam dat is gevonden ook van de 35-jarige vermiste vrouw is. „Het lichaam moet nog geïdentificeerd worden”, aldus een politiewoordvoerster. Waarvoor de Zoetermeerder exact is opgepakt wil de politie niet zeggen. „Wij onderzoeken zijn rol bij de vermissing van de vrouw en de vondst van een dode vrouw.” . Ook staat volgens de politie nog niet vast hoe de vrouw om het leven is gebracht. „De doodsoorzaak is nog onduidelijk. Wij houden alle opties nog open. De recherche en het NFI doen onderzoek om de overleden vrouw te identificeren en de oorzaak van haar overlijden te achterhalen.”

Het stoffelijk overschot werd afgelopen zaterdag door de Forensische Opsporing in de woning gevonden. Al sinds de bewoonster als vermist is opgegeven is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie op de zaak gezet. De woordvoerster wil niet zeggen hoe lang de vrouw al vermist is.