Nieuws/Binnenland
1560305039
Binnenland

'Tattookiller’ knipt enkelband door en vlucht

ROTTERDAM - Een 38-jarige man tegen wie levenslang is geëist is afgelopen dinsdag kinderlijk eenvoudig ontsnapt. Cor P. knipte zijn enkelband door en is sindsdien spoorloos.

Dat heeft de officier van justitie bekendgemaakt voor de rechtbank in Rotterdam.

Cor P. was een van de vier ’tattookillers’. Vorig voorjaar had het OM levenslang geëist tegen alle vier. Ze worden beschuldigd van de liquidatie van Onno Kuut in 2009.

Het viertal zou Kuut (30) hebben gemarteld en met een mes hebben omgebracht en daarna in de duinen van Hoek van Holland hebben begraven.

De Paling

Cor P. stond bekend als ’De Paling’ omdat hij meermalen aan justitie wist te ontsnappen. Zo ontkwam hij eens via een wc-raampje en sprong een keer uit een arrestantenbus. Ook zwom hij eens De Schie over om aan de politie te ontkomen.

In mei zou de rechtbank uitspraak doen maar dat werd opgeschort, omdat er vijf getuigen nader moesten worden verhoord.

Het OM handhaaft de strafeis, bleek donderdag. Een van de drie verdachten die op vrije voeten is, is aanwezig op de zitting.

Cor P. was vrijgelaten uit voorarrest maar heeft afgelopen week zijn enkelband doorgeknipt.

De tattookillers zouden een professioneel opererend moordcommando zijn geweest. De groep dankt zijn sinistere naam aan de Chinese karakters die de leden op hun rug hebben laten tatoeëren en 'wees daadkrachtig' betekenen.