Nieuws/Binnenland
1560362410
Binnenland

Gemeente dreigt met dwangsom voor theater dat volle zaal wil

Theo Maassen in 2019.

Theo Maassen in 2019.

HAARLEM - De gemeente Haarlem zal handhavend optreden als de voorstellingen van donderdag- en vrijdagavond in theater De Liefde met volle capaciteit doorgaan. Bij die handhaving hoort een dwangsom van 2500 euro.

Theo Maassen in 2019.

Theo Maassen in 2019.

„Gemeentelijke toezichthouders zullen donderdag controleren of het theater zich aan de Covid-maatregelen houdt. Als er meer dan 80 mensen in de zaal zijn, dan komt er een belastende dwangsom”, aldus een woordvoerster van de gemeente. Die dwangsom wordt ook daadwerkelijk opgelegd als het theater zich op vrijdag opnieuw niet aan de coronaregels houdt en meer dan 80 personen toelaat in de zaal.

Dat de gemeente dreigt met een dwangsom is voor het theater „geen verrassing”, laat een woordvoerster weten. „We hadden al bedacht dat een boete een van de handhavende maatregelen zou kunnen zijn. Dat is nu eenmaal de rol die de gemeente moet spelen, dat snappen we.”

Door de huidige coronamaatregelen mogen theaters momenteel twee derde van de volledige capaciteit binnenlaten. Per 25 september geldt de maatregel niet meer, maar het Haarlemse theater besloot al eerder een einde aan de maatregel te maken. Het theater communiceerde dat tijdens de voorstellingen van Theo Maassen donderdag en vrijdag alle 120 stoeltjes per avond bezet zullen zijn. De bezoekers moeten vooraf hun CoronaCheck-app laten zien.

Het theater en de gemeente zijn nog altijd met elkaar in gesprek om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Volgens de gemeente zijn er diverse alternatieven besproken, maar het theater kiest ervoor om de zaal helemaal op te gooien. „We hebben daar verschillende opvattingen over”, aldus de woordvoerder van theater De Liefde.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop