Nieuws/Binnenland
1561125497
Binnenland

Ripdeal voorafgaand aan dood 13-jarige Sedar ging om cocaïne

ROTTERDAM - De ripdeal die voorafging aan de dood van de 13-jarige Sedar Soares in 2003 ging om cocaïne. Dat meldt een politiewoordvoerster dinsdagavond bij het tv-programma Opsporing Verzocht. De tiener kwam om het leven nadat hij was geraakt door een kogel. Hij was toen met vriendjes sneeuwballen aan het gooien bij een Rotterdams metrostation.

Vlakbij het metrostation stond een auto geparkeerd met daarin cocaïne. Op het moment dat Sedar met zijn vriendjes aan het spelen was zou geprobeerd zijn om die cocaïne uit de auto te stelen, een zogenoemde ripdeal. De eigenaar van de cocaïne betrapte de dieven en zou hebben geschoten. Door die schoten zou Sedar om het leven zijn gekomen.

Lang werd gedacht dat Sedar doodgeschoten werd omdat hij sneeuwballen naar een automobilist zou hebben gegooid. De politie kwam dankzij nieuwe getuigenverklaringen daarop terug. „De politie kan niet anders dan de verdrietige conclusie trekken dat Sedar op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was.”

De politie doet daarom een specifieke oproep aan mensen die mogelijk iets weten over de cocaïne, de ripdeal en het mogelijke wapen. Volgens de politie zijn er sterke aanwijzingen dat er binnen de Antilliaanse gemeenschap mensen zijn die weten wie de schutter is. „Er kunnen allerlei redenen zijn waarom mensen in het verleden nog niet eerder met ons hebben gesproken, hopelijk zijn die omstandigheden veranderd”, aldus de politiewoordvoerster. „Zonder hun informatie kunnen wij dit niet oplossen.”

Voor de gouden tip is 40.000 euro uitgeloofd. Er is ook een anonieme tiplijn geopend.