Nieuws/Binnenland
1563690266
Binnenland

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis toegenomen met 86 naar 1738

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 86 toegenomen van 1652 naar 1738. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de gewone verpleegafdeling liggen er 1359 mensen met corona, 71 meer dan een dag eerder, terwijl het aantal patiënten met Covid-19 op de ic gestegen is van 364 naar 379.

Door de toegenomen coronadruk zijn alle ziekenhuisregio’s genoodzaakt om de reguliere zorg af te schalen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken, is het LCPS inmiddels bijna een maand bezig met het spreiden van patiënten buiten de regio’s. Het is niet uitgesloten dat er binnenkort verplaatsingen naar Duitsland zullen plaatsvinden, net als tijdens de eerste golf. Noordrijn-Westfalen heeft inmiddels 80 ic-bedden ter beschikking gesteld voor patiënten uit ons land.

De komende week moet uitwijzen of de verscherpte coronamaatregelen effect hebben gesorteerd. Als dat niet het geval is, dreigen nieuwe ingrepen om een piek als tijdens de eerste golf te voorkomen.