Nieuws/Binnenland

Moordverdachte Breda uit coma ontwaakt

Door Tim van Boxtel

ANP

Breda - De twee moordverdachten (26 en 27 jaar oud) die vorige week dinsdag van een flat vielen in Breda maken het naar omstandigheden goed. De van oorsprong Marokkaanse man die via een lantaarnpaal naar beneden viel en eerst nog kunstmatig in coma werd gehouden, is inmiddels bij en zijn advocaat is positief gestemd wat betreft het herstel.

ANP

„Hij maakt het naar omstandigheden goed, is uit coma gekomen en af en toe aanspreekbaar”, vertelt advocaat Wesley Welten. Eind vorige week maakten de advocaten van de moordverdachten al bekend aangifte te doen tegen de politie, voor poging tot doodslag of zware mishandeling. De twee cliënten zouden ten val zijn gekomen door geweld dat de politie heeft gebruikt en dus niet zelf naar beneden zijn gesprongen, volgens de advocaten.

Agenten vuurden onder meer zogenoemde ’bean bags’ af, die een flinke klap tegen het lichaam kunnen veroorzaken.

Advocaat Menno Buntsma vertegenwoordigt de andere verdachte, die een Bosnische afkomst heeft. Die was er direct na het incident al een stuk beter aan toe en is inmiddels overgeplaatst naar het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen. „Hij is behoorlijk monter. Ik ben geen medicus, maar hij wordt vermoedelijk binnen een week overgeplaatst naar een huis van bewaring. Komende week wordt hij waarschijnlijk verhoord.”

De mannen worden verdacht van de moord op een 25-jarige Marokkaanse man die in de flat aan de Roeselarestraat in de wijk Hoge Vucht werd gevonden.