Nieuws/Buitenland
1567291
Buitenland

Turkije: ruim 100 doelen Koerden getroffen

ISTANBUL - Het Turkse leger claimt dat het bij een militaire operatie 108 doelen van Koerdische militanten heeft getroffen. Het leger meldde dit enkele uren na de aankondiging van het begin van de campagne Olijftak. Die is gericht tegen Syrisch-Koerdische milities in de regio Afrin in het noorden van Syrië.

De Turkse luchtaanvallen op het Syrische regio Afrin hebben aan negen mensen het leven gekost. Volgens Syrisch-Koerdische milities van de Volksbeschermingseenheden (YPG) waren de slachtoffers zes burgers en drie strijders.

’Terroristen’

Het Turkse leger liet in het midden of alle getroffen doelen in Afrin liggen. Die regio is in handen van Syrisch-Koerdische milities die zich Volksbeschermingseenheden (YPG) noemen. De Syrisch-Koerdische milities zijn bondgenoten van de VS. Ankara ziet de YPG als een verlengstuk van de terroristische PKK (Koerdische Arbeiderspartij).

Volgens de YPG heeft Turkije met de luchtaanvallen districten getroffen waar burgers wonen. „We hebben geen andere keuze dan verzet bieden tegen de agressie”, lieten de YPG in een verklaring weten.