Nieuws/Binnenland
1569016686
Binnenland

’Politie bevrijdt jonge vrouw uit Nederlandse sekte’

Goch - De Duitse politie heeft een 25-jarige vrouw bevrijd uit een oud klooster net over de grens bij Nijmegen. Duitse media melden dat de Nederlandse 58-jarige ’profeet’ van een religieuze groepering is aangehouden. Het zou gaan om de Orde der Transformanten, die al eerder in opspraak kwam.

De politie haalde woensdagochtend 54 mensen uit het klooster Graefenthal bij Goch, waaronder tien kinderen en een vrouw die daar tegen haar wil zou verblijven. De verdenking luidt vrijheidsberoving van minstens één persoon en overtreding van de wapenwet, melden Duitse media. De politie viel ook binnen in een evenementenbureau bij het klooster.

Volgens de politiewoordvoerster liggen er aanwijzingen tegen mensen die in verbinding staan met een religieuze gemeenschap in de abdij.

In het klooster huist de christelijk-sektarische Orde der Transformanten, een Nederlandse religieuze beweging met zo’n zeventig leden en een hoofdvestiging in het Brabantse Hoeven.

Oproep:wie kent de 25-jarige vrouw uit Goch?

Wie weet meer over deze jonge vrouw die deel uitmaakt van deze Orde? En wie is zelf volgeling (geweest) van de religieuze beweging of kent betrokkenen? Neem contact op met onze verslaggevers: [email protected] of [email protected]

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd