Nieuws/Binnenland
1569426412
Binnenland

Vrouw bevalt in Amsterdam zonder te weten dat ze zwanger is

Amsterdam - Een 31-jarige Britse vrouw is in Amsterdam, bij haar vriend thuis, bevallen. De vrouw wist echter niet dat ze zwanger was.

Charlotte Wheeler-Smith spreekt van een wonder: het ene moment was ze nog aan het hardlopen door de stad en enkele uren later was ze plots bevallen van een dochter, zo schrijft AT5.

’Heel goed gehandeld’

Samen met OLVG-kinderarts Sophie van der Schoor deelt Charlotte het verhaal in het Britse tv-programma Good Morning Britain. „Het is echt een zeldzame situatie”, aldus Van der Schoor. Ze voegt toe: „Charlotte en haar vriend Dominique hebben heel goed gehandeld door direct een ambulance te bellen, waarna ze naar ons werden toegebracht.”

Charlotte was eerder die dag wel al naar de dokter geweest omdat ze veel last had van haar maag. De dokter vertelt haar dat het waarschijnlijk niet meer is dan een opgeblazen gevoel, of dat ze last heeft van het prikkelbaredarmsyndroom.

Een meisje

Toch blijkt er een andere oorzaak van haar klachten: er is een baby op komst. De stadszender schrijft dat Charlotte op dat moment in het appartement van haar vriend is: „Ik begreep wat ik moest doen en begon te persen.” Niet veel later wordt er een meisje geboren. Haar ouders noemen haar Evelyn.

Tekst gaat door onder de tweet.

"Echt een wonder"

Het pasgeboren meisje was erg zwak en kampt met een zuurstofgebrek. Ze wordt met spoed opgenomen in het OLVG en krijgt een plekje op de Intensive Care. Kinderarts Van der Schoor: „We moesten haar helpen met ademen. We hebben er alles aan gedaan om de schade aan de hersenen te beperken.” Ze vervolgt: „Na een week mocht ze naar huis en ze is zo sterk nu. Ja, echt een wonder.”

In het programma dankt Charlotte de kinderarts en haar team in het OLVG: „Ze hebben het echt briljant gedaan.”