Nieuws/Binnenland
1570472111
Binnenland

Rotterdam doet in 2021 met in totaal 72.808 kilo recordvangst

Record aan drugsvangst in haven Rotterdam

Rotterdam - De haven van Rotterdam wordt overspoeld met cocaïne. De recordvangst van 2020, toen ruim 40.000 kilo van de harddrugs werd gevonden, werd afgelopen jaar verpulverd. Er werd maar liefst 72.808 kilo door het HARC-team van de Douane, Fiod, Zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie in Rotterdam aangetroffen. De drugs hebben een straatwaarde van meer dan 5 miljard euro

Ook qua uithalers heeft justitie een nieuw record aangetikt: er werden vorig jaar vierhonderd aanhoudingen verricht. Een toename van 42 procent in vergelijking met 2020 toen er 281 uithalers werden opgepakt. Een aantal van hen blijkt zeer hardnekkig. Sommigen werden meerdere keren betrapt toen zij cocaïne uit containers wilden halen. In totaal werden 198 personen gearresteerd.

Dit jaar gaat het OM de strijd tegen drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven opvoeren. Met onder meer de verbetering van technische middelen, uitbreiding van het onderzoeksteam en het aanpassen van systemen moet het vuur na aan de schenen van de cocaïnecriminelen worden gelegd.