Nieuws/Binnenland
157314
Binnenland

Vastgoedman Lips wereldwijd gezocht

Roger Lips

Roger Lips

DUBAI - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagochtend meer uitleg gegeven over het internationaal arrestatiebevel tegen de voortvluchtige vastgoedhandelaar Roger Lips. „Wij willen de verdachte graag horen. We hebben hem daarom wereldwijd laten signaleren”, aldus OM-woordvoerster Marieke van der Molen.

Roger Lips

Roger Lips

Lips wordt volgens het OM verdacht van faillissementsfraude. „Na een faillissement ben je verplicht om je administratie aan de curator in het faillissement te overhandigen, opdat de curator de belangen van de mensen die nog geld tegoed hebben van het bedrijf, kan behartigen. Deze verdachte zou niet hebben gereageerd op verzoeken van de curatoren. Dat is de reden dat wij hem internationaal hebben laten signaleren, opdat hij alsnog zijn administratie kan overhandigen. Daarnaast hebben we het vermoeden dat er gelden aan de boedel onttrokken zijn. Het OM vindt faillissementsfraude ernstig. Wanneer je je administratie niet overdraagt, kan de curator zijn werk niet doen, hiermee ondermijn je het stelsel. Wanneer je gelden aan boedel onttrekt, benadeel je de schuldeisers. Dat is ernstig”, aldus het OM naar aanleiding van vragen van De Telegraaf over Roger Lips.

LEES OOK: Roger Lips steeds verder in het nauw

„Wij zijn bezig met het nemen van de vervolgbeslissing” vervolgt de woordvoerster.

„We willen de verdachte graag horen, dat kan alsnog. Indien de verdachte niet naar Nederland komt om zijn kant van het verhaal te vertellen, zullen we het dossier zoals het er nu uitziet beoordelen en de vervolgbeslissing nemen.”