Nieuws/Buitenland
157346
Buitenland

Kinderen omgekomen bij brand in tunnel China

PEKING - Zeker elf kinderen zijn in China om het leven gekomen toen hun schoolbus in brand vloog in een tunnel. Ook de bestuurder overleefde het niet, liet de Zuid-Koreaanse ambassade in Peking weten aan Yonhap.

Het voertuig vervoerde een kleuterklas en een docent, die ernstig gewond raakte. Op een foto is te zien hoe de tunnelmond in de oostelijke stad Weihai donkere rook uitbraakt. Videobeelden in Chinese media tonen een groot voertuig dat in de tunnel in lichterlaaie staat. Het gaat vermoedelijk om de bus met de leerlingen.

Over de nationaliteit van de jonge slachtoffers bestaat nog onduidelijkheid. Het gaat volgens Yonhap om tien Zuid-Koreaanse kinderen en een Chinese leerling. De Chinese autoriteiten melden volgens staatskrant People's Daily dat het gaat om zes Chinese en vijf Zuid-Koreaanse slachtoffers.

De waarnemend president van Zuid-Korea, premier Hwang Kyo-ahn, zei ,,groot verdriet'' te voelen vanwege het ongeval. Hij gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht ,,alle diplomatieke middelen'' te mobiliseren en de nabestaanden van de slachtoffers op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.