Nieuws/Buitenland
1574781
Buitenland

Ook Vermont legaliseert marihuana

MONTPELIER - Vermont is de negende Amerikaanse staat die het recreatief gebruik van marihuana heeft gelegaliseerd. De Republikeinse gouverneur Phil Scott zette maandag zijn handtekening onder de wet die eerder deze maand al werd goedgekeurd door het parlement.

Vanaf 1 juli mogen personen van 21 jaar en ouder maximaal een ounce wiet (bijna 30 gram) in hun bezit hebben, twee volgroeide cannabisplanten en vier stekjes. De handel in de softdrug blijft verboden.

„Vandaag heb ik, met gemengde gevoelens, H. 511 ondertekend”, zei Scott, verwijzend naar het nummer van de nieuwe wettelijke maatregel. Hij merkte op dat hij een veto had uitgesproken over een eerdere versie van het wetsontwerp omdat die de verkoop van wiet zou hebben gestimuleerd.

Twee naburige staten in New England, Massachusetts en Maine, haalden wiet al eerder uit het wetboek van strafrecht. Het Huis van Afgevaardigden van New Hampshire stemde vorige week in met een vergelijkbare regeling. Gouverneur Chris Sununu, eveneens een Republikein, is een verklaard tegenstander van legalisering.