Nieuws/Binnenland
157631
Binnenland

Dochter Everink: ’Maar dat is een vriend van papa’

Mark de J. in de rechtszaal.

Mark de J. in de rechtszaal.

UTRECHT - „Maar dat is een vriend van papa”, zei de dochter van Koen Everink toen tenniscoach Mark de J. vorig jaar werd opgepakt voor de gewelddadige dood van haar vader. De moeder van het destijds zesjarige meisje had een boodschap ingesproken die dinsdag in de rechtbank in Utrecht werd afgespeeld in de zaak tegen de voormalige tenniscoach.

Mark de J. in de rechtszaal.

Mark de J. in de rechtszaal.

„Jij liet haar alleen in het huis achter met haar vermoorde vader”, zei de moeder. „Deze ellende duurt nu al meer dan een jaar.”

Volg de zaak live via de Twitterfeed van Saskia Belleman, onderaan het bericht.

De vader van Everink sprak dinsdag in de rechtbank. Hij richtte het woord tot verdachte De J., die een paar stoelen verderop zat: „Kom er nou voor uit.” Hij vertelde in een emotioneel betoog dat hij behalve enorm verdrietig over het verlies van zijn zoon, ook boos is op De J. en zijn raadsman. „Jullie tonen geen enkel begrip voor de nabestaanden.”

LEES OOK: ’Wel honderd seconden gillen’

Everink werd vorig jaar maart in zijn huis in Bilthoven door zijn destijds zesjarige dochter gevonden. De zakenman was met tientallen messteken om het leven gebracht.

Gokschulden bekend

In de rechtszaal bleek dinsdag ook dat de Nederlandse tenniswereld op de hoogte was van de forse gokschulden die Mark de J. had bij Everink

De J. was de coach van Robin Haase. De tennisser heeft bij de politie verklaard dat hij wist van de forse schuld van De J. bij Everink. Ook andere Nederlandse toptennissers, zoals Igor Sijsling en Timo de Bakker, zijn door de politie gehoord over de gokschuld.

In de tenniswereld was het bekend dat er iemand een forse lening had bij Everink en ook dat diegene de afspraak om terug te betalen, niet nakwam. De J. had tienduizenden euro’s schuld bij Everink. Daartoe waren contracten getekend. Haase verklaarde bij de politie dat Everink had gezegd de vader van De J. of Haase in te gaan lichten over die schuld.

De J. ontkende dit alles. „Ik had goede afspraken gemaakt met Everink over het afbetalen van mijn gokschuld. Er is op één keer na nooit een geïrriteerd gesprek over het geld geweest.”