Nieuws/Binnenland
1576670
Binnenland

Moordzaak Koen Everink: 18 jaar cel voor Mark de J.

UPDATE - Voormalig tenniscoach Mark de J. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de moord op zakenman Koen Everink op 4 maart 2016. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdagmiddag bekendgemaakt. De rechter vonniste conform de eis. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was bij de uitspraak aanwezig en deed live verslag via Twitter. Lees haar updates onderaan dit bericht terug.

De J. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling, zo heeft zijn advocaat Bob Kaarls direct na afloop van de uitspraak laten weten. De J. heeft zelf altijd volgehouden dat hij zijn vriend en gokmaatje Everink niets heeft aangedaan. Hij was niet bij de uitspraak van het vonnis aanwezig, volgens zijn advocaat omdat de spanning hem te veel is.

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die ’s ochtends haar vader vond. De rechtbank rekent dat de voormalig coach van tennisser Robin Haase zwaar aan, net als het feit dat hij nooit openheid van zaken heeft willen geven.

De J. was de fatale avond bij Everink thuis. Nadat hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de 42-jarige zakenman vervolgens hebben vermoord.

Het Openbaar Ministerie gelooft niets van het verhaal van De J. Hij had ruim 80.000 euro gokschuld bij Everink, hij was de laatste die de zakenman heeft gezien en hij heeft verscheidene keren gelogen en zijn verklaringen aangepast.

Bovendien heeft hij op internet naar verschillende zoektermen gezocht over het uitschakelen van een persoon.

Volgens het OM was De J. al maanden bezig met plannen om de zakenman te doden. Lees hieronder alle details terug die in de rechtbank naar voren zijn gekomen.