Nieuws/Buitenland
1577082
Buitenland

De kans dat je sterft tijdens een cruise is groter dan je denkt

Amsterdam - De kans dat je een cruisevakantie niet na kan vertellen, is 1 op de 100.000. Dat stelt de Amerikaanse krant NY Daily News. Ter vergelijking: de kans dat je de jackpot wint in de Staatsloterij is 1 op de 4 miljoen.

Afgelopen week was het weer twee keer raak: twee passagiers sloegen op zee overboord en vonden de dood. Het afgelopen jaar vielen er al tientallen slachtoffers, becijferde de krant op basis van de website cruiseshipdeaths.com (ja, die site bestaat echt). Van de 46 doden, stierven er 31 door een niet-natuurlijke oorzaak.

Niet alleen slaan mensen overboord, ook worden er moorden gepleegd. Drie mensen zouden door geweld op zee om het leven zijn gekomen. Het laatste slachtoffer dateert van afgelopen zomer, toen een 39-jarige vrouw uit Utah werd omgebracht door haar echtgenoot.

Van de 21.7 miljoen passagiers die cruiseschepen jaarlijks vervoeren, sterven er gemiddeld 200, stelt NY Daily News. „En dat maakt de kans dat je sterf aan boord van een cruiseschip, meer dan 1 op de 100.000.”