Nieuws/Binnenland
157774
Binnenland

Opnieuw grote roof in hartje Parijs

PARIJS - Bij een roofoverval op een horlogezaak vlakbij de Parijse Champs-Elysées is dinsdag een serie uurwerken buitgemaakt met een waarde van tussen de 800.000 en 900.000 euro. Twee gewapende overvallers drongen de winkel binnen die is gespecialiseerd in dure horloges en klokken. Ze mishandelden een personeelslid en zijn op een motor ontkomen, meldde de krant Le Parisien.

De Franse hoofdstad is de afgelopen tijd meerdere malen in het nieuws geweest door overvallen waarbij veel wordt buitgemaakt. Twee maanden geleden werden in een parkeergarage onder het chique Place Vendôme in Parijs twee Amerikanen beroofd van juwelen ter waarde van 400.000 euro.

LEES OOK: Spectaculaire goudroof op Franse snelweg

In november werden twee zussen uit Qatar niet ver van de luchthaven Le Bourget in hun Bentley overvallen en beroofd van naar schatting 5 miljoen euro aan geld en juwelen. In oktober maakten overvallers in een winkel in het centrum voor 500.000 euro aan luxe horloges buit. Begin diezelfde maand werd de Amerikaanse tv-ster Kim Kardashian beroofd van juwelen ter waarde van 9 miljoen euro in het appartement waar ze in Parijs verbleef.