Nieuws/Binnenland
1579089938
Binnenland

Schietpartij bij ziekenhuis Doetinchem: één gewonde

DOETINCHEM - De politie doet zondagavond onderzoek naar een schietpartij bij het ziekenhuis Slingeland in Doetinchem. Daarbij raakte één persoon gewond. Het slachtoffer is medisch behandeld. Het is onbekend hoe de gewonde persoon eraan toe is.

Volgens de politie werd omstreeks 18.30 uur een plaats delict afgezet in de nabije omgeving van het ziekenhuis. Dat gebeurde na aanleiding van een melding. De recherche neemt het onderzoek over.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is er niet in het ziekenhuis geschoten, zoals onder meer De Gelderlander in eerste instantie meldde. Volgens die krant zou er op de afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis zijn geschoten. Maar dat klopt niet, aldus de woordvoerster van het ziekenhuis. Voor de patiënten en bezoekers is het ziekenhuis veilig, verder wil ze geen informatie geven om privacyredenen.

De politie doet uitgebreid onderzoek vlakbij het ziekenhuis. Een blauwe auto, met mogelijk kogelgaten, is onderzocht en weggesleept, zo schrijft De Gelderlander. Een politiewoordvoerster wil niets over de zaak zeggen.