Nieuws/Binnenland
1581543608
Binnenland

4000 witte rozen bij gemeentehuis Oss

OSS - Bij het gemeentehuis in Oss zijn donderdagochtend 4000 witte rozen neergelegd voor Arie den Dekker, de man die zichzelf maandag in brand stak en overleed. De rozen zijn van een man die vindt dat Den Dekker slachtoffer is geworden van de rechtsstaat. „Criminelen lachen als ze de berichten lezen over hoe de overheid de handen aftrok van Arie. Hij is niet beschermd maar in de steek gelaten”, vertelt hij bij Omroep Brabant.

De man wil anoniem blijven, komt niet uit Oss en wil een statement maken. De rozen liggen sinds donderdagochtend voor de trappen bij de ingang van het gemeentehuis. Op een groot bord staat de tekst: ’Voor dappere Den Dekker en zijn offers aan de strijd tegen criminaliteit. Niet voor de burgemeester en het stelsel’.

„De rechtstaat staat onder druk en criminaliteit krijgt steeds vaker de overhand. Arie heeft met gevaar voor eigen leven tegen een criminele bende getuigd. Het OM en gemeente hebben op schandelijke wijze de man aan zijn lot overgelaten”, aldus de initiatiefnemer tegen Omroep Brabant.