Nieuws/Binnenland
1582477305
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

‘Eisende vluchtelingen ondermijnen draagvlak’

Vluchtelingen-families die grotere huizen eisen: dergelijke incidenten ondermijnen veel van het draagvlak voor de opnames van asielzoekers. Dat zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Het Land van Wierd Duk’. Ze worden hiertoe natuurlijk aangezet door derden, maar leg dit maar eens uit aan autochtone woningzoekenden, die soms jarenlang op huisvesting wachten. Dat is onrechtvaardig.

Ook in de podcast: de tweedeling tussen gevaccineerden en ongevaccineerden is een feit. Veel jongeren besluiten om het vaccin toch maar te nemen. Niet om gezondheidsredenen maar omdat ze zich anders te belemmerd voelen, zegt Duk, die principiële bezwaren heeft tegen vaccinatiedwang. Het is niet aan de overheid om te bepalen wat jij met je lichaam doen. Verder: de woke week van Congreslid Alexandria Octasio-Cortez en hoe rapper Rudeboy zich verzet tegen het oprukkende denken in ‘zwart’ en ‘wit’.

Luister de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ hier, hieronder, of via je eigen favoriete podcast app zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify: