Nieuws/Binnenland
1584047
Binnenland

Dier moest worden afgemaakt

Fries looft 3000 euro uit voor gouden tip paardenverkrachter

BEETSTERZWAAG - Een Fries heeft een beloning uitgeloofd van 3000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van een paardenverkrachter. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Zondagnacht werd paard Aska mishandeld en verkracht in een weiland bij het Friese Beetsterzwaag. Een dag later moest het IJslandse paard door een dierenarts uit haar lijden worden verlost.

Eigenaar Mirjam Scholte heeft woensdag een e-mail gekregen van de man die anoniem wil blijven. In de mail, die in het bezit is van de Leeuwarder Courant (LC), schrijft hij: „Ik lees net het bericht in de LC over de zware mishandeling van jouw paard Aska. Hier zijn geen woorden voor. Dat mensen dit kunnen doen, dan ben je echt ziek in je hoofd.”

Het vinden van de „laffe dader of daders” heeft volgens de Fries topprioriteit. Daarom looft hij 3000 euro uit voor de gouden tip. De man sluit de mail af met: „Succes en tegelijkertijd sterkte.”

’Heel veel mensen zijn hier boos over’

De politie onderzoekt de mishandeling en verkrachting. Eigenaar Scholte zei al eerder tegen de krant dat ze hoopt dat de dader snel wordt gevonden. ,,Dan zijn wij onze onrust kwijt. En wordt hij met zijn daden geconfronteerd.’’

Scholte wordt overladen met reacties. ,,Ongelofelijk, echt heel veel mensen zijn hier boos over.’’