Nieuws/Binnenland
1584099210
Binnenland

’Foto’s van naakte en gemartelde cokemadame Naima Jillal op bij Taghi gevonden Blackberry’

Amsterdam - Op een Blackberry die op 16 december 2019 is aangetroffen bij Ridouan Taghi, die toen werd gearresteerd in Dubai, zijn volgens Het Parool foto’s aangetroffen van een naakte, gemartelde vrouw. Justitie vermoedt dat het de Nederlands-Marokkaanse Naima Jillal betreft. Zij was in oktober 2019 spoorloos verdwenen nadat ze op de Amsterdamse Zuidas in een auto was gestapt.

Op een van de foto’s zou de vrouw naakt te zien zijn, met tape vastgebonden op een stoel, schrijft Het Parool. Op een andere foto zou een close up te zien zijn van de romp van de vrouw, zittend op de stoel, met op haar buik een kennelijk afgeknipte duim of vinger en vermoedelijk een teen. Op haar romp zitten volgens justitie waarschijnlijk bloedvegen. Op een derde foto ligt de vrouw naakt op de grond, op haar buik.

De recherche maakt uit de metadata van de foto’s op dat die zijn gemaakt in de nacht van 20 op 21 oktober 2019, even na middernacht. De verdwijning van Naima Jillal was op 20 oktober 2019 rond half tien ’s avonds, toen ze door een donkere auto was opgepikt bij de Albert Heijn To Go vlak bij haar luxe appartement aan Gustav Mahlerlaan in het hartje van de Zuidas.

Taghi's advocaat Inez Weski laat aan Het Parool weten dat het ’forensisch volstrekt onduidelijk is waar die telefoon of die foto's vandaan komen’. Ze zegt dat ’niet kan worden gesteld dat deze telefoon aan mijn cliënt kan worden gelinkt’.