Nieuws/Buitenland
1584606895
Buitenland

Bewapend echtpaar Saint Louis spreekt op Republikeinse Conventie

WASHINGTON - Het echtpaar dat in de Amerikaanse stad Saint Louis wapens richtte op vreedzame Black Lives Matter-demonstranten spreekt tijdens de Republikeinse Conventie volgende week. Dat meldt The Washington Post op basis van adviseurs van president Donald Trump.

Patricia en Mark McCloskey werden wereldwijd bekend door foto’s en video’s waarop te zien is dat ze met een pistool en een aanvalsgeweer actievoerders uit hun afgeschermde woonwijk willen weren. De demonstranten liepen in een mars door Saint Louis en kwamen daarbij langs het huis van het echtpaar. De protestmars was bedoeld om aandacht te vragen voor systemisch racisme en politiegeweld in de Verenigde Staten.

Het echtpaar is aangeklaagd wegens ongeoorloofd wapengebruik. Het Witte Huis heeft de man en vrouw meerdere keren verdedigd.

Online bijeenkomst

Over de verdere invulling van de Republikeinse Conventie wordt steeds meer duidelijk. De bijeenkomst vindt volgende week grotendeels online plaats. Naast Trump en vicepresident Mike Pence spreken onder meer een vader van een slachtoffer van de schietpartij op een school in Parkland en activist tegen abortus.

Trump houdt zijn toespraak waarschijnlijk in het Witte Huis. Dat is nog nooit eerder vertoond en Democraten noemen het ongepast, omdat hij de toespraak houdt als presidentskandidaat en niet als president.