Nieuws/Buitenland
1588083357
Buitenland

Eerste besmetting met coronavirus in Bahrein vastgesteld

MANAMA - Het nieuwe coronavirus is voor het eerst vastgesteld in Bahrein. Dat heeft het ministerie van Gezondheidszorg bekendgemaakt. Het gaat om een inwoner van Bahrein die het virus heeft opgelopen in Iran.

Ook in Koeweit zijn drie mensen die vanuit Iran zijn gekomen besmet met het longvirus. Het gaat om twee mensen uit Koeweit en een uit Saudi-Arabië. Buurland Irak heeft op verzoek van Koeweit een grensovergang gesloten om verdere verspreiding tegen te gaan.

Buurlanden Iran sluiten grenzen

Enkele buurlanden van Iran hebben de grenzen met het land gesloten vanwege het nieuwe coronavirus dat daar om zich heen grijpt. Turkije, Pakistan en Afghanistan maakten zondag bekend dat te doen. Die landen volgen het voorbeeld van Irak, dat donderdag al de grenzen met Iran dichtgooide.

In Iran zijn inmiddels acht mensen gestorven door het besmettelijke virus. Zeker 43 raakten besmet, aldus de autoriteiten. Alleen Armenië, Azerbeidzjan en Turkmenistan hebben als buurlanden van Iran nog geen maatregelen aangekondigd.

Turkije laat geen vliegtuigen meer toe die vanuit Iran komen. Ook alle snelwegen en treinsporen die naar Iran leiden zijn gesloten. Vluchten vanuit Turkije gaan nog wel.

He nieuwe coronavirus brak eind vorig jaar uit in de Chinese provincie Hubei. Inmiddels zijn in China ruim 2400 mensen gestorven aan de ziekte. Zeker 76.000 raakten besmet.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd