Nieuws/Binnenland
1593190
Binnenland

Tienermeisjes mishandelen agent

ROTTERDAM - Twee tienermeisjes zijn vrijdagmiddag opgepakt voor het mishandelen van een agent in Rotterdam. Die raakte gewond aan zijn oog. De politieman was samen met collega's ter plaatse gekomen, omdat eerder via sociale media een vechtpartij was gepland bij het metrostation Nesselande.

In een bericht over de matpartij op sociale media, waarover de politie was getipt, werd ook gesproken over het meebrengen van wapens. De politie en toezichthouders hielden daarom een extra oogje in het zeil.

Rond 15.45 uur zagen toezichthouders een groep jongeren, waarop de politie werd gewaarschuwd. Toen de sfeer steeds grimmiger werd, grepen agenten in en gaven ze de groep de opdracht te vertrekken.

Agent in gezicht geslagen

De twee meisjes van veertien en vijftien jaar weigerden echter te luisteren naar een agent in burger. De vijftienjarige uit Rotterdam sloeg de agent plotseling in het gezicht. Toen hij dit meisje aanhield, zag de veertienjarige uit de gemeente Zevenhuizen kans de agent te schoppen en te slaan. De twee meisjes zitten nog vast.