Nieuws/Binnenland
1594804000
Binnenland

Ministerie versoepelt reisadvies voor Italië, Israël en Brazilië

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken versoepelt vanaf 29 oktober het reisadvies voor verschillende gebieden, waaronder het vasteland van Italië, San Marino, Vaticaanstad en Madeira. Deze landen worden niet langer gezien als een als hoogrisicogebied en krijgen de kleurcode groen. Nederlanders die vanuit deze gebieden terugreizen, hoeven vanaf 29 oktober geen coronabewijs meer te laten zien. Sicilië blijft hoogrisicogebied en dus geel, het eiland Sardinië is al groen.

Buiten Europa verandert een aantal landen van zeerhoogrisicogebied naar hoogrisicogebied. Het gaat om Israël, Brazilië, de Seychellen, Saint Lucia, Costa Rica, Maleisië, en de Filipijnen. Zij blijven oranje, maar de quarantaineplicht voor reizigers naar Nederland uit deze landen vervalt en ze zijn ook niet meer verplicht om bij aankomst te testen. Wel moeten reizigers een coronabewijs laten zien bij aankomst in Nederland.

Armenië verandert juist van hoogrisicogebied naar zeerhoogrisiscogebied, waarmee reizigers bij terugkeer in Nederland in quarantaine moeten, tenzij ze gevaccineerd zijn. Ook moeten reizigers vanuit Armenië vanaf 31 oktober zich laten testen in Nederland, ook gevaccineerde reizigers.