Nieuws/Buitenland
1595654172
Buitenland

Levende kat in koffer gevonden op luchthaven van New York

New York - Op de luchthaven van New York heeft het personeel een rode kat gevonden in een koffer. Volgens de passagier was het beestje zonder zijn medeweten in de koffer gekropen. Dat schrijft CNN.

Medewerkers van John F. Kennedy Airport in New York moesten afgelopen week twee keer kijken toen ze de röntgenbeelden van een koffer zagen. Daarin zaten niet alleen slippers en een fles wijn, maar ook iets dat wel erg veel weg had van een kat.

Toen het luchthavenpersoneel de koffer van de band haalde en die opende, zagen ze ook werkelijk een rode kat. Levend en ’wel’. Op de luchthaven zien ze wel vaker vreemde voorwerpen in reiskoffers, maar „het is toch uitzonderlijk een levend dier te vinden in een ingecheckte koffer”, zei woordvoerder Lisa Farbstein.

De passagier verklaarde aan het luchthavenpersoneel dat het niet zijn kat was, maar wel van iemand anders in zijn huishouden. Hij suggereerde dat de kat, waarvan zelfs wat rode vacht tussen de rits te zien was, onopgemerkt in de koffer gekropen was. De bewuste passagier kon pas een dag later op het vliegtuig stappen, dit keer zonder kat. De kat is weer veilig thuis.

Reizen met een kat binnen de Verenigde Staten is mogelijk, maar het diertje moet dan wel in een aparte draagzak en gescreend worden.