Nieuws/Buitenland
159572502
Buitenland

Seriemoordenaar Cyprus wijst politie op lichaam 6-jarig meisje

Nicosia - Op de bodem van een meer bij een kopermijn in Cyprus zijn op aanwijzing van een verdachte seriemoordenaar de stoffelijke resten van een 6-jarig meisje gevonden. Het meisje, van wie de moeder ook is vermoord, is het zevende slachtoffer van de 35-jarige verdachte seriemoordenaar.

Het lichaam van het kind was in een doek gewikkeld en met een touw vastgebonden aan een betonblok. Zo meldt de NOS.

De verdachte legerofficier werd afgelopen april gearresteerd. De verdachte bekende de moord op vijf vrouwen en twee van hun dochters. De zoektocht naar de slachtoffers is na de vondst van het lichaam van het meisje afgerond.

Aankomende vrijdag moet de man voor de rechter verschijnen.

Mijnschacht

De zaak kwam aan het licht na de toevallige vondst van het lichaam van de moeder van het nu teruggevonden meisje. Het lichaam van de vrouw lag verstopt in een verlaten mijnschacht.

De man legde via datingsites contact met buitenlandse vrouwen, die voor hun werk naar Cyprus waren afgereisd.

Ophef

De zaak maakt een hoop los op het Zuid-Europese eiland. In Cyprus komen bijzonder weinig moorden voor en Metaxas is de eerste seriemoordenaar van het land. Er is vooral veel kritiek op de lakse houding van de politie. De voorbije jaren verdwenen er namelijk meer dan twintig huishoudhulpen op Cyprus. Dat de autoriteiten na de vondst van het eerste lichaam direct de dader wisten op te pakken, versterkt het beeld van de ’luie politie’ alleen maar.