Nieuws/Binnenland
1596136802
Binnenland

Theatermaker en rolstoelsporter Marc de Hond (42) overleden

Marc de Hond maakte naam op veel verschillende vlakken.

Marc de Hond maakte naam op veel verschillende vlakken.

AMSTERDAM - Theatermaker, rolstoelsporter en voormalig internetondernemer Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden. De Hond stierf aan de gevolgen van kanker. Hij wordt donderdag in besloten kring begraven, laat een woordvoerder namens de familie weten.

Marc de Hond maakte naam op veel verschillende vlakken.

Marc de Hond maakte naam op veel verschillende vlakken.

De zoon van opiniepeiler Maurice de Hond maakte naam op veel verschillende vlakken. Hij stopte op zijn 18e met zijn studie economie om de internetbedrijven Hatchoo! en veiling.com op te richten. De Hond en zijn twee zakenpartners verkochten de eerste veilingsite van Nederland na een paar jaar aan een Duitse partij. Daarna werd hij actief als dj bij de radiozenders 3FM en Caz! en presenteerde hij enkele televisieprogramma’s, zoals het Eindexamenjournaal. Op Radio 1 verzorgde de dj een aantal keren de live-uitzendingen over de Oscaruitreiking.

"Marc was een heel bijzondere man en een geweldige zoon"

In december 2002 werd bij De Hond (toen 25) een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Bij een van de spoedoperaties waarbij de tumor moest worden verwijderd, raakten de zenuwen in zijn merg bekneld. Hierdoor belandde de presentator in een rolstoel. In eerste instantie kostte het hem veel moeite om zijn nieuwe leven te accepteren. Maar na een aantal jaar schikte De Hond zich in zijn lot en ontpopte zich tot een belangrijke spreekbuis van Nederlanders met een beperking.

„Marc was een heel bijzondere man en een geweldige zoon” zegt opiniepeiler Maurice de Hond in een reactie op het overlijden van zijn zoon Marc. „Ook in zijn laatste maanden was hij dezelfde Marc”, stelt De Hond. „Een grote steun voor ons allemaal. Dat zal ons, zijn ideale partner Remona en zijn kinderen, helpen dit grote verlies te verwerken.”