Nieuws/Binnenland
1597974877
Binnenland

Rijkswaterstaat: mijd woensdag snelwegen om boerenprotest

DEN HAAG - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de snelwegen rond Utrecht op woensdagochtend zoveel mogelijk te mijden in verband met het boerenprotest. De verwachting is dat op de wegen rond Utrecht veel overlast zal zijn door tractoren die richting De Bilt rijden, waar het RIVM is gevestigd. Ook de werkzaamheden aan de Galecopperbrug kunnen volgens Rijkswaterstaat extra reistijd opleveren.

Vanaf het einde van de ochtend kunnen weggebruikers ook flinke vertraging ondervinden op de wegen van Utrecht richting Den Haag. Naar verwachting gaan er morgen honderden, mogelijk duizenden, trekkers de weg op. De boeren rijden ’s ochtends eerst naar De Bilt, daarna gaan ze naar Den Haag.

Weggebruikers krijgen het advies goed voorbereid op weg te gaan en de verkeersinformatie vooraf te checken. „Vanuit veiligheidsoogpunt vraagt Rijkswaterstaat weggebruikers alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen de verschillende voertuigen en de rijstijl daarop aan te passen.”

De ANWB verwacht dat trekkers al vroeg de weg op gaan, waardoor net als bij het vorige protest verkeersopstoppingen kunnen ontstaan. Vooral op de A12 tussen Utrecht en Den Haag. Maar ook op andere wegen en snelwegen kan het verkeer er last van hebben.

Vorige week liep het verkeer ook op veel plekken vast. Er ontstond een recordfile van ruim 1000 kilometer.

RIVM werkt thuis

Medewerkers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werken woensdag thuis als gevolg van het boerenprotest in Bilthoven, laat een woordvoerder weten. In totaal werken daar ongeveer 1500 mensen.