Nieuws/Binnenland
160240295
Binnenland

Man rijdt drie keer met bestelbus op politiewagens in

OEGSTGEEST - Een man heeft in de nacht van woensdag op donderdag tot drie keer toe met een bestelbusje op politiewagens ingereden in Oegstgeest. De politie wilde rond 00.30 uur de man aanhouden op de Abtspoelweg, nadat zijn nummerbord werd herkend van een geweldincident nog geen uur eerder in Leiden. Daarop gaf de man, die onder invloed was, gas en reed in op de politie-auto.

Vervolgens ging de man ervandoor en zette de politie de achtervolging in, waarna hij opnieuw op hen inreed. De agenten probeerden de man te stoppen met pepperspray en door te schieten met een stroomstootwapen. Desondanks reed de man door naar de Haarlemmertrekvaart, waar hij nog een politiewagen ramde. Vervolgens hebben agenten meerdere schoten gelost in een poging de man te laten stoppen met rijden. Het busje werd uiteindelijk gevonden op de Leidsevaart, de man zelf werd die nacht niet gevonden.

De 40-jarige man uit Voorschoten meldde zich donderdag zelf bij het politiebureau, waar hij is aangehouden. De agenten in de auto’s raakten lichtgewond maar hoefden niet naar het ziekenhuis.