Nieuws/Binnenland
160243284
Binnenland

Drie jongens met ’vuurwapens’ aangehouden in Gouda, blijken waterpistooltjes te zijn

Een van de zwart geverfde waterpistooltjes

Een van de zwart geverfde waterpistooltjes

GOUDA - Agenten met getrokken dienstwapens hebben in de buurt van de Guldenbrug in Gouda drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar gearresteerd. De politie kwam in actie nadat een getuige had gemeld dat een jongen in een groepje in de wijk Korte Akkeren met een vuurwapen in zijn hand stond en dat richtte op voorbijgangers. „U moet uw zware vesten aantrekken”, was volgens de politie de boodschap die vanuit de meldkamer kwam.

Een van de zwart geverfde waterpistooltjes

Een van de zwart geverfde waterpistooltjes

De politie bekeek camerabeelden uit de omgeving en zag dat het mogelijk om een vuurwapen ging. Ook zou er te zien zijn dat er werd gevochten. Diverse agenten kwamen in actie en hielden de verdachten onder schot. De jongens werden aangehouden, gefouilleerd en overgebracht naar een cellencomplex.

De verdachten bleken uiteindelijk meerdere waterpistooltjes zwart te hebben geverfd. „Een domme zet die grote gevolgen had kunnen hebben”, schrijft de politie op Facebook bij een foto van de ’wapens’. „Zonder zwarte verf waren het gewoon waterpistooltjes gebleven. Met de zwarte verf had het verhaal echter heel anders af kunnen lopen.”