Nieuws/Binnenland
1603040907
Binnenland

Man (26) taserde agent bij pro-Palestijns protest: moet voor rechter komen

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

DEN HAAG - De 26-jarige man uit Woudenberg die zaterdag is aangehouden nadat hij een agent aanviel, moet aankomende week voor de rechter verschijnen. De man sloeg de agent in het gezicht en taserde hem op zijn veiligheidsvest bij een pro-Palestijnse betoging in Den Haag.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De man begon een discussie met de demonstranten op het Malieveld. Toen de politie hem daarop aansprak om „wanordelijkheden te voorkomen”, viel hij een agent aan. Die raakte gewond door de klap en doet aangifte. Bij de arrestatie van de man werd pepperspray gebruikt.

Na afloop van de betoging op het Malieveld werden vijf andere mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het ging om mannen tussen de 16 en 28 jaar uit Den Haag, Maassluis en Waddinxveen, die stenen zouden hebben gegooid naar de politie. Tegen vier van hen is proces-verbaal opgemaakt. De vijfde aangehouden persoon is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

In Den Haag kwamen zaterdag honderden mensen samen bij verschillende pro-Palestijnse betogingen. Op het Malieveld verzamelde zich de grootste groep, van ongeveer vijfhonderd mensen. Ze hadden vlaggen bij zich en er werd geluisterd naar toespraken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo