Nieuws/Buitenland
1604990284
Buitenland

Amerikaanse kernonderzeeër beschadigd bij botsing onder water: ruim tien gewonden

WASHINGTON - Een nucleaire onderzeeër van de Amerikaanse marine is afgelopen zaterdag in de Zuid-Chinese Zee beschadigd geraakt door een botsing met een onbekend object. De marine meldt in een verklaring dat de kernonderzeeër onder water opereerde toen het in botsing kwam met het object.

Geen van de bemanningsleden aan boord van de ruim 107 meter lange USS Connecticut is volgens de marine in levensgevaar, maar volgens maritieme nieuwssite USNI News zijn ruim tien personen aan boord gewond geraakt. Het gaat om „matige tot lichte verwondingen.”

De marine doet onderzoek naar de schade, maar meldt dat de onderzeeër zeewaardig blijft. Ook zou het nucleaire aandrijvingsmechanisme niet beschadigd zijn geraakt.

Het incident komt op een moment dat de spanningen tussen China en de Verenigde staten oplopen in de Indo-Pacifische regio. Taiwan meldde de afgelopen dagen dat China met tientallen straaljagers en bommenwerpers het luchtruim van de Aziatische eilandstaat had geschonden. Maleisië meldde eerder deze week dat Chinese schepen de territoriale wateren waren binnengedrongen.