Nieuws/Binnenland
1607342433
Binnenland

Studentenvereniging Rotterdam na uit de hand gelopen feest: ’Harde sancties’

ROTTERDAM - De Rotterdamse studentenvereniging RSC gaat maatregelen treffen nadat studenten van de vereniging afgelopen weekend een illegaal huisfeest hielden in Kralingen, in Rotterdam-Oost. Toen de politie het feest, waarbij circa zestig mensen aanwezig waren, wilde beëindigen, werden agenten bekogeld met vuilnis. Veel van de coronazondaars waren dronken en verstopten zich in het pand toen agenten binnenkwamen.

President van het RSC, Pita Elhorst, noemt het gedrag van de studenten „onacceptabel” en „niet te rechtvaardigen.” „Voor de verantwoordelijken moet duidelijk een harde sanctie volgen”, aldus Elhorst. Om vast te stellen wat voor maatregel dat gaat worden, zoals bijvoorbeeld een royement of schorsing, wil de president eerst de uitkomsten van het politieonderzoek afwachten. Na het feest was het buiten ook nog enige tijd onrustig.

Ook wil de vereniging voorkomen dat er opnieuw huisfeesten of andere activiteiten georganiseerd worden in de studentenhuizen, en zoekt het samen met andere verenigingen, de gemeente en de universiteit naar oplossingen. „Wij denken dat een voorbeeld van een oplossing zou zijn om meer op onze sociëteit te organiseren, waar de ruimte is om alles volgens de maatregelen te laten verlopen en wij het goed kunnen controleren.”

Boete

De politie trad op omdat het vanwege de coronamaatregelen niet is toegestaan met zoveel mensen samen te komen in een huis. Uiteindelijk kregen 36 studenten een boete.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei maandagochtend „diep verdrietig” te zijn over het gedrag van de studenten, bij wie hij overigens niet ver van in de buurt woont. „Ik hoop door de huidige maatregelen, die afgelopen zondag om 18.00 uur in werking traden niet nog scherpere maatregelen te hoeven treffen. Eventuele hardere maatregelen zullen de economie van Rotterdam raken.”

Tips of beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop