Nieuws/Binnenland
160748
Binnenland

In totaal al 7 gewonden

Brandweer rukt weer uit vanwege CO-vergiftiging Hoofddorp

Hoofddorp - UPDATE 22.45 uur - De brandweer is woensdagavond weer uitgerukt naar het wooncomplex in Hoofddorp waar woensdagmorgen al zes gewonden vielen door een koolstofmonoxidevergiftiging. Donderdagavond raakte nog een persoon gewond. Het wooncomplex is ontruimd. De bewoners worden elders opgevangen.

Zes mensen uit Hoofddorp werden woensdagmorgen naar een ziekenhuis gebracht vanwege een koolstofmonoxidevergiftiging. Het ging om drie bewoners van een complex aan de Grote Belt. Drie agenten die ter plekke kwamen om hulp te verlenen, werden ook naar een ziekenhuis overgebracht.

Uit metingen van de brandweer bleek dat het CO-gehalte in de woningen ruim boven het normale niveau was. De woningbouw kwam te plekke om alle appartementen te controleren.

Voordeur opengezaagd

Bij een van de woningen werd woensdagmiddag echter niet opengedaan. De brandweer besloot de voordeur met een motorzaag open te zagen. Uiteindelijk bleek er niemand in de woning te zijn.

De drie agenten zijn inmiddels thuis. Het is nog niet duidelijk hoe het met bewoners gaat die in het ziekenhuis werden opgenomen. Ook is onduidelijk waar de koolstofmonoxide vandaan kwam.

Brandweer weer uitgerukt

Rond 19.00 uur is de brandweer nog een keer uitgerukt naar het wooncomplex. Opnieuw waren mensen onwel geworden. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Het gehele complex is ontruimd. De bewoners worden opgevangen in Event Center Fokker aan de IJweg in Hoofddorp