Nieuws/Binnenland
1608484563
Binnenland

Omtzigt: mijn herstel gaat langzamer dan gehoopt

Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt

Den Haag - Voor het eerst sinds lange tijd laat CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt van zich horen. Hij laat weten dat Mark Rutte via sms contact met hem heeft gezocht. De VVD-leider wilde aanstaande vrijdag in gesprek met hem. „Maar mijn herstel gaat langzamer dan gehoopt”, laat Omtzigt weten.

Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt

Omtzigt treedt in de publiciteit na een interview maandag met Rutte op de publieke omroep over een nieuwe bestuurscultuur. In dat interview met Nieuwsuur zegt Rutte dat hij wil dat de Tweede Kamer meer invloed krijgt en dat hij met Omtzigt heeft ge-sms’t.

Het CDA-Kamerlid bevestigt dat. „Ik heb geantwoord dat ik altijd tot een gesprek bereid ben, maar dat het op dit moment niet lukt dit soort gesprekken te voeren.”

Omtzigt: „Ik hoopte eerder weer aan het werk te kunnen, maar mijn herstel gaat langzamer dan gehoopt door de aanhoudende stroom zaken rond mijn persoon.” Hij geeft aan echt rust te willen pakken en dankt ’voor veel aardige berichten’.

Hoe gaat het verder met de formatie? Dat bespreekt politiek commentator Wouter de Winther in de nieuwste aflevering van de podcast Afhameren:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo