Nieuws/Buitenland
1608783915
Buitenland

Winterslaap gaat mis: beer zit vast in besneeuwde greppel

Minnesota - Natuurbeschermers in de Amerikaanse staat Minnesota deden maandag een opmerkelijke vondst langs de kant van de weg in Wannaska. Een beer hield zijn winterslaap in een greppel maar kwam vast te zitten toen de sneeuw begon te smelten.

Dat meldt het Minnesota Department of Natural Resources op Facebook. „Smeltende sneeuw kan ervoor zorgen dat greppels overstromen en beren daardoor wegdrijven. Dat gebeurde bij deze beer ook”, schrijft de instantie.

Het beest kwam vervolgens vast te zitten in de sneeuw. Op beelden is te zien hoe de helft van zijn lijf bedekt zit onder een dikke laag winterse neerslag.

Tekst gaat verder onder het Facebookbericht

Om het dier uit zijn hachelijke positie te bevrijden, kreeg hij een verdoving en werd hij door vijf reddingswerkers met touwen uit de greppel losgemaakt. Projectleider Andy Tri zegt tegenover Inforum dat de beer na onderzoek niks bleek te mankeren. Hij is daarom achterin een aanhangwagen geplaatst om hem naar een nieuwe locatie te brengen: „We gaan een nieuw hol voor hem graven zodat hij daar zijn winterslaap kan voortzetten”, aldus Tri.